nedjelja, 24. travnja 2011.

Prvi put pt.1


Nekidan sam prvi put probala crvenu pitayu/dragon fruit - Hylocereus undatus.
Moram priznat da me malo razočarala. To je zapravo bijeli kivi s crvenom korom, koji nije kiseo. 
Tekstura je simpatična, i da nije stajala mjesecima u nekoj hladnjači, vjerovatno bi me oduševila la pitaya.
Nadalje.


Prvi put sam klopala pećurkice, takozvane "zlatne šampinjone". Sirove i pohane. 


Prvi put sam spremala zeca na naglo. I baš je za vraga nestalo plina, pa je dovršen puno poslije, električki. 
A džezva je tu zbog pukog dekora.

  

Jučer sam prvi put radila nepovezanu francusku salatu ilitiga "Francusku salatu bez veze" ilitiga "Salatu bez francuske veze" ilitiga svježe povrće i dipping sauce od vrhnja, majoneze, ačeta, senfa sa zelenim paprom i bosiljkom.

I šunku smo kuvali. Slike dodju poslje ručka.





četvrtak, 14. travnja 2011.

Isplaženi ručak


Htjela bih podijeliti ovu fotografiju s cjelokupnim pučanstvom. To je naš nedavni nedjeljni ručak. Juha od povrća, brokula, potočnica, špinat i - jezik. Na slici glutena nema, osim u soja sosu :/
Hodajući Kvatrić placom jednu nedjelju, naišli smo na juneće jezike. Kilo 26 kuna. Pa to je odlično meso, mislim se ja. Zašto to ne jedemo češće? Nažalost zaboravili smo na hren. Senf je morao poslužiti. Senf <3
Paleo prehrana zagovara MESO. U svim bojama i oblicima. Evo jednog divnog primjera. Jezik. Sami mišić, nevjerovatno jednostavan za pripremu, ukusan, sočan i predivno teksturiran.
Suvremeni trendovi i moda bacaju u zaborav ovakve stvari, te ih čine "poslasticama". Slično se događa sa jetricama, svinjskim nogicama, telećom glavom, hladetinom, švarglom i sličnim. Što fali tom mesu? Zašto se većina ljudi zgrađa nad takvim prehrambenim idejama? Zar smo spali na šnicle i pileća prsa?
...Ili još gore, riblje štapiće?