ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Kupus na tabak




Ništa specijalno. Samo da se uštipnem i da vidim jesmo li ovaj blog i ja živi.
Jesmo. Jedemo, punimo i praznimo frižidere.
Jednog smo čak i kupili u Veloj Luci.

Nisam spavala puno sinoć.
I neću još neko vrijeme.

Pa da ne trkeljam gluposti, evo jedne kolovoške iz dotičnog veloluškog Frižidera.

Kupus na tabak, slani črnci i pogače, uz domaće bilo, uz zrake sunca koje se probijaju kroz lozu.
Recept i priča oko kupusa na tabak je fascinantna, i kaže se "Na prvi augusta, jide se kupusa..."

Savjet za početnike raštikare - kad ljeti spremate raštiku, stavite je u zamrzivač prije spremanja, da omekša. To je trik. A kad je jedete zimi, onda netreba, jer je - hladno samo po sebi.

Al o tom po tom, kad uspijem ukrast koji sat danu, a to će bit... jednom...




















1 komentar:

  1. Na Korculi sam jela kupus na tabak s malim pamidoricama. Ne sjecam se kako i kad su pamidorice bile dodane, a ne mogu naci recept. Zna li netko?

    OdgovoriIzbriši