utorak, 12. ožujka 2013.

Gregada?











































Neam vremena. Više nemam vremena. Al to ne znači da loše jedemo. Štoviše. Nadoknađujemo sve one zagrebačke bezribne godine. Svaku subotu posjećujemo peskariju. Kupimo ribe. Jedno vrijeme je ono bilo iglica. Pa smo se UBILI u iglicama. Pa smo eto prošlu subotu uboli vrnute i barakokule i to smo lijepo ispekli i isprigali kad nema gradela tu u stanu. Tako mi to prigamo ribu svaku subotu i obavezno padne krumpir salata s kapulom, domaćim octom i maslinovim uljem. Kad i kad u krumpir salatu ubacimo malo čihore. Ili nekog drugog zelenja. Usput smo se počeli bavit i klijanjem raznoraznih klica, al tom drugom prilikom.




























Nego prošla subota, e. Nabasasmo na nekog dunda koji je imo nadasve zanimljivu škarpunadu, same škrpine i kovači. Pa smo ih lijepo skuhali. U teći. Jer kupili smo i 3 kila mušula. Nisu bile baš 100% pune, ali smo ih ionako trebali radi mora.






















Kuhali smo ih s patatama, vinom, lukom, paprom, lovorom, petrusinom, maslinovim uljem i vodom. Ionako ima miljun recepata za gregadu. Svako ima svoj đir. Mi smo se lijepo najeli, pa kako god. A pošto imam vintage tipkovnicu koja se čuje nadaleko i naširoko, a Zmaj spava, ode ja jest bukovače s vrhnjem, a vas ostavljam sa slikama.






















Jedva čekam subotu.

2 komentara: