nedjelja, 10. srpnja 2011.

Zeko iz pećnice & džus od maline by Davor

E kako sam se počela hvaliti s domaćom hranom, tako je i domaći zeko došao na red. Uzgojen u strogo kontroliranim uvjetima, hranjen najboljom mrkvicom, zec je meso posnije od piletine. Pošto je nedjelja, lijeni je dan s 11 toplotnih udara (za sada) mi smo danas posvetili dan dobroj klopi.
Danas je u Frižideru kuhao gost chef - moja ljubav - Davor <3 Stoga, da ne duljim, evo i recepata za nedjeljnji ručak.


Zeko iz pećnice
potrebno je:
1 zreli zec
mrkva, paprike, bukovače, luk, svježa rajčica
sol, ulje, začini po želji








Zeca nauljimo i posolimo, povrće narežemo, i zatim sve đuture poklopljeno u pećnicu na lagano, cca 2 sata. Pred kraj zapeći desetak minuta na jačoj temperaturi. Služiti uz bukovače sotirane na maslacu i krumpir s peršinom ;)



Džus od maline
potrebno je:
1 mjerica malina
pola šalice šećera
8 dcl vode
blender alitiga štapni mixer
cjedilo

Maline operemo i zblendamo, dodamo šećer i vodu, te procijedimo.
Poželjno je dobro rashladiti napitak u FRIŽIDERU!
Prije služenja čašu opcionalno umočit u šećer, prethodno joj namazavši rub dekorativnom malinom.
I to bi bilo to!

Nema komentara:

Objavi komentar