subota, 29. prosinca 2012.
Novogodišnji hamburger
Ništa specijalno. Samo hrga mljevene malomasne govedine s divnim prilozima u manje divnom pecivu (kasno smo se sjetili, a imam i malo odojče koje ko zna kad će zacvilit)
U novoj tavi koju je đed mraz donio baki. Pečene paprike, bukovače na maslinovom ulju s malo petrusina, rikulica, pomadora, ljutoga malo i slatkoga senfa. Ubili su boga u nama danas ovi hamburgeri.
Sutra ćemo peć patku al' dubrovačka gorka naranča, i nakraju smo odlučili puricu rastrančirat i napravit prsa alla wellington u lisnatom s brusnicama (nadahnuo nas Jamie Oliver)
Nego, pripremamo nekakav hibrid između ašure tj. hašure tj. ashure i koljiva. Samo zato jer imamo sve sastojke doma, (oke, neke je baka sad kupila kad je bila vanka, zato jer joj je bilo usput...) i onih 5-6 šipaka što su umalo strunuli na balkonu.
Evo vidite na vikipediji šta će to bit. U našem će bit prosa, naranača, arancina, suhih smokava, šipka, jabuke, cimeta, kardamoma, vanilije, ječma, badema, oraha, lješnjaka... I štogod još nađemo u Frizhideru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ashure
Iden sad malome grijat rukice. Ođe neki buretak puha.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Moram ti priznat da mi ovo izgleda zamamnooo :))) Divan burger, ali i ideja za patku (volim dobro spremljenu patku :)))
OdgovoriIzbrišiotkad sam jela domaću patku kod svekrve, to mi je no.1 perad. i tako je onda svekrva odlučila uzgajat patke. sad imamo pataka za cijelu godinu <3 ja obožavam tu ženu <3
IzbrišiIzgleda predobro, pravi novogodisnji :) Zelim ti sretnu nastupajucu godinu.
OdgovoriIzbriši