subota, 29. prosinca 2012.

Novogodišnji hamburger


























Ništa specijalno. Samo hrga mljevene malomasne govedine s divnim prilozima u manje divnom pecivu (kasno smo se sjetili, a imam i malo odojče koje ko zna kad će zacvilit)
U novoj tavi koju je đed mraz donio baki. Pečene paprike, bukovače na maslinovom ulju s malo petrusina, rikulica, pomadora, ljutoga malo i slatkoga senfa. Ubili su boga u nama danas ovi hamburgeri.
Sutra ćemo peć patku al' dubrovačka gorka naranča, i nakraju smo odlučili puricu rastrančirat i napravit prsa alla wellington u lisnatom s brusnicama (nadahnuo nas Jamie Oliver)

Nego, pripremamo nekakav hibrid između ašure tj. hašure tj. ashure i koljiva. Samo zato jer imamo sve sastojke doma, (oke, neke je baka sad kupila kad je bila vanka, zato jer joj je bilo usput...)  i onih 5-6 šipaka što su umalo strunuli na balkonu.

Evo vidite na vikipediji šta će to bit. U našem će bit prosa, naranača, arancina, suhih smokava, šipka, jabuke, cimeta, kardamoma, vanilije, ječma, badema, oraha, lješnjaka... I štogod još nađemo u Frizhideru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ashure

Iden sad malome grijat rukice. Ođe neki buretak puha.



3 komentara:

  1. Moram ti priznat da mi ovo izgleda zamamnooo :))) Divan burger, ali i ideja za patku (volim dobro spremljenu patku :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. otkad sam jela domaću patku kod svekrve, to mi je no.1 perad. i tako je onda svekrva odlučila uzgajat patke. sad imamo pataka za cijelu godinu <3 ja obožavam tu ženu <3

      Izbriši
  2. Izgleda predobro, pravi novogodisnji :) Zelim ti sretnu nastupajucu godinu.

    OdgovoriIzbriši