Nekidan sam prvi put probala crvenu pitayu/dragon fruit - Hylocereus undatus.
Moram priznat da me malo razočarala. To je zapravo bijeli kivi s crvenom korom, koji nije kiseo.
Tekstura je simpatična, i da nije stajala mjesecima u nekoj hladnjači, vjerovatno bi me oduševila la pitaya.
Nadalje.
Prvi put sam klopala pećurkice, takozvane "zlatne šampinjone". Sirove i pohane.
Prvi put sam spremala zeca na naglo. I baš je za vraga nestalo plina, pa je dovršen puno poslije, električki.
A džezva je tu zbog pukog dekora.
Jučer sam prvi put radila nepovezanu francusku salatu ilitiga "Francusku salatu bez veze" ilitiga "Salatu bez francuske veze" ilitiga svježe povrće i dipping sauce od vrhnja, majoneze, ačeta, senfa sa zelenim paprom i bosiljkom.
I šunku smo kuvali. Slike dodju poslje ručka.
Nema komentara:
Objavi komentar