nedjelja, 20. siječnja 2013.

Lisnato naše svagdašnje

 Postali smo džaneri za lisnato, a to je jako dobro da naš opseg. Struka.









































Danas smo se ulistili i slistili. Nalistali smo se. Kako smo nekidan kupili dva lisnata od pokile, a spremajuć ih u Frizhider našli još 2, odlučili smo ih riješit. Prvo lisnato je pošlo ća u vidu pite od poriluka.
Poriluk se opere, nasjecka. U tavu se stavi sjeckana slanina da se poprži. Na to se baci poriluk i zdinsta. Kad je to prikraju ulije se 2 deca vrhnja za kuvanje, malo crvene paprike i bijelog papra. I onda standardni postupak pa u pećnicu.

















Uz to smo jeli pečenu svinju i kozu od jučer, kiseli dinstani kupus, salatu od cikle i malo (k)ćeri rajčica.
Za desert je ošlo drugo lisnato, po ričeti moje drage sugrađanke Ana-Marije, s njenog difnog bloga:
http://damijenestoslatko.dobrahrana.jutarnji.hr/slatko/tarte-fine

Moja je fotka dokumentaristička, ali zato jer tarte-fine od jabuka bila njam njam njam i pojedena u par zalogaja. Živijo maslac!






Nema komentara:

Objavi komentar