Napravila sam nekoliko namaza
1. AMANAJBOLJA PAŠTETA OD SLANIH GERA (uključuje maslac, crne masline, slane gere, mažuran, malo majoneze i još neke sitnice koje sam zaboravila)
2. MINIMALISTIČKI GVAKAMOLE (avokado, limeta i malo soli)
3. IMPROVIZIRANI NAMAZ OD SLANUTKA (neznam šta nisam tu stavila, al kikiriki, slanutak i vrhnje prevladavaju)
Bilo je i domaće kobasice rađene na obiteljskom imanju mog muža (ja meso rezala i mljela), domaćeg kozjeg sira istovjetnog porijekla, malo povrća svježeg da ne bi rekli da se nezdravo hranimo (ljutika, sirove tikvice, pomadore, paprika, kukumar)
I ono o čemu je zapravo post
1. KREKERI od zobenih pahuljica, posija i graham brašna
2. KRUHIĆI od bijelog brašna i crnih maslina
3. KRUHIĆI francuzići od graham brašna s maslinovim uljem
4. SAMOSE s punjenjem od slanog i svježeg sira i malo bosiljka i maslinovog ulja
A evo i slika, i tu ću završit jer mi se peče nekakav kruh (zadnji u ovom mjesecu) koji sam zmuljala od svega što sam našla u frižideru i špajzi. Ako bude dobar, znat ćete. Ako bude smeće, neću ga više ni spominjat.
Prvo - krekeri:
Drugo, kruhići jedni i drugi:
Treće samose:
Ako vas zanima koji kurac je samosa, ima na guglu miljun linkova i miljun videja kako se rade i slavni su teve prezenteri pričali o tome, tako da nema smisla da ja tu trkeljam o nekom jelu o kojem zapravo nemam pojma. Svidio mi se oblik, a način slaganja je užasno jednostavan i vrlo su praktične. Dundo je reko da je to zapravo indijski burek. I nije daleko :)
Nema komentara:
Objavi komentar