četvrtak, 6. rujna 2012.

Kajgana-sendvič i losova kobasa



















Nekidan sam u tete Ivane viđela nešto savršeno. Sendvič koji je napravila za na kupanje. Sočna kajgana u kruhu. Simple as that. Fenomenalno. Proteinski i nutritivno. Bomba od jednostavnosti, super okusa. Totalni minimalizam forme, maksimalan učinak za tijelo i duh. Pa sam majci i mužu jutros spremila marendu.
A šta bi ja nego pekla kruh. Jučer sam ispekla divan bijeli kruh. Dopizdio mi integralni. Napravih 4 kruščića, tj. 4 ravne kifle. Pa jednu prerezah uzduž, namazah jednu stranu svježim krem sirom, pobacah listiće svježeg bosiljka po tome, ispekoh kajganu od 4 jaja i zeru soli, pa to posložih i prerezah poprijeko. Super izgleda.
Stavili smo novi stolnjak na balkon. Koji sam morala upravo maknut jer je zalila takva divna kiša <3

Kako rekoh, pekla sam kruh. I neki dan, ne samo jučer. Počela sam peć kruhove ljudima, umjesto da im kupujem bombonjere, boce vina, kokakole, grickalice i ta sranja. Kao prvo, puno je isplativije. Kao drugo, zdravije je pun k. Kao treće, šta nije ljepše kad dobiješ domaću klopu koju je neko napravio baš za tebe, umjesto neke očajne bombonjere koja stoji ko zna koliko mjeseci na polici dućana.

I tako sam nekidan išla na objed kod staroga, đe sam upilala babu da mi kaže recepat za one balančane u ulju. Imam recepat. Imam i balančana. Al nemam ulja ni staklenki. No dobro. Bit će i toga.
Tako da sam umjesila bijeli kruv s posijama, u istoj formi ko ovi za sendviče - male ravne kifle.
Evo jih. Malo su popucali, al su bili fini!



















I tako je meni došo muž moj ljubljeni napokon <3 u medjuvremenu je bio na izletu u Ikeji. Uza sve što je kupio za bebicu, donio mi je kobasicu iz Ikeje. I to je jedan u moru razloga zbog kojih ga obožava. Ode u Ikeju i kupi mi kobasicu. Ne policu, ne namještaj, ne tepih, nego KOBASICU <3
I to od mesa losa i svinje.
Kao jedan militantni mesojed, mogu na popis životinjskih vrsta koje sam jela dodat i losa.
Kobasica kao takva nije nešto, al je fora. Simpatičan okus. Čudni neki švedski šmek :D
Muž moj dragi mi je donio i ajvar. Ali domaći. Njegova majka radila. Stavila je više balančana radi mene :')
Ajvar je božanstven. Ostalo je za pola fete kruha. Cijelu smo teglicu izjeli.

Evo fotke marende od jučer. Losova kobasa iz Ikeje, domaći milkin ajvar i moj kruv. Toliko ljubavi ima na tom tanjuru da je to za popizdit!



Broj komentara: 7:

  1. Nisam ljubitelj kobasa iako jesam mesojed. Više volim pršut ;) Ali ajvar i kiflu bih rado pojela...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uf ja volim kobase. pogotovo domaće izrade. npr, kad sam za flajšmašinom :D ova kobasa je skroz bzz, poanta je u tome da svom snobovskom popisu slobodno mogu dodat losa kao žrtvu! Pogotovo kad moj stari otac na svom popisu ima jebeni kulen od krokodila XD

      Izbriši
  2. Obicno sam relativno pristojan ali za ovaj post ti mogu samo reci da je za popizdit! Ajd dobaci malo te losove kobaje i tvog kruva da zamezim :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja nemam ništa protiv vulgarnosti na mom blogu. dapače, popizdi :D
      iskreno, losova kobasa i nije neka sreća. rađe bi domaćih češnjovki.

      Izbriši
  3. čitat i čitam i cijelo vrijeme mislim da je riječ o lososu...ja njega s Ikeom povezujem, još si mislim kakva sad kobasa???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe :D jučer sam i majci preko g-talka objašnjavala da nije losos nego los... nakraju sam joj sliku poslala pa joj je bilo jasno o kojoj se životinji radi LOL

      Izbriši
  4. da.imao sam isti lagano disleksični problem kao i Tamara pri prvom čitanju posta :-P

    OdgovoriIzbriši