petak, 14. rujna 2012.

Pizzaburger

Danas ću slabo kuvat. Moram radit malo. Dosta je bilo zajebancije.
Jučer sam pohovala bukovače i balančane u tempuri. I skuvala sam lešo ribu. To ćemo danas jest. Nema slika. Simple foods. Ne da mi se servirat. Svjetlo je slabo. Tu kod nas je južina krasna. Flegma do bola <3

Obožavam ovakvo vrijeme u Dubrovniku.

Pa da podjelim sa sveukupnim pučanstvom dva stara monstruma. Kulinarska klasika Frizhidera.

Ovo je inače ultimativni junk koji smo izmislili. Zapravo je zdravo, nego je eto, pizza i burger istovremeno. Evo koncepta. Napravila sam ga, baš takav. Ali taj dan je bio hektičan, bilo je to i davno, i nije izgledo baš primamljivo koliko je bilo ukusno. A bilo je. Za svršit. Ono, baš, skroz, orgazmički. I to zahvaljujući ovom tankom sloju kaštradine. Tijesto se baš bilo dobro diglo, i bilo je ko kolačić. Topilo se u ustima. Svi okusi su se sljubili i proželi i eksplodirali na našim nepcima. Ali šta ja tu pričam bezveze. Ne mrorate vjerovat. Imam svjedoke.

Potonja ilustracija je napravljena da se opiše koncept uzvanicima i bila je poslana na mail.
Naravno da su se svi pojavili.



A dole ispod evo jednog drugog burgera. Ovaj je bio malo manje elaboriran. S miješanim mljevenim, šitakicama pirjanim, slaninom domaćom prženom, domaćim sosom i dresingom od mrkvice i kukumara i naravno, rikulom. Bili su ogromni. Neki su se borili s njim da bi ga pojeli. Neki su skoro posustali. Neke je skoro burger pojeo. Bio je to... Monsterburger.

Nakon njega je uslijedila partija Munchkina.







3 komentara:

  1. Haha, baš sam komentirala na fejsu da odavno nisam čula za kaštradinu. Od djetinjstva ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slinim, slinim, slinim nad fotkama.... ovo je pregenijalno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nasmijala si me s tekstom; pozivnica je odlicna, fotka ispod takoder. Spomen juzine... uh o tom bih mogla dugo. Jer ja znam sto je, ali moja french polovica ne vjeruje da koliko ona utjece na ljude. A pizza-burger: uzimam!

    OdgovoriIzbriši